kuis

bismillahhirahmannirrahim πŸŒΈ

assalammualaikum , selamat pagi πŸŒΈ

hek soalan first . rindu zati tak? ahak ahak ahak πŸ™Š
kan zati dah kate zati busy bulan ni . heeeeee , tu lah tknk caye , padan muke . 

 sorry lah lame tak mengupdate , dah nak dekat sebulan lebih dah dekat KUIS , laa ni baru ade mase . ni pun sebb tgah cuti midsem .

zati tak byk lah gmbr dkt kuis . zati mmg suke tngkp gmbr tpi bile dekat kuis rse mcm apps camera tu tade dalam kamus hidup , ceh . hahahahahahah . but seriously gitu lah hakikatnye ,

ade lah satu gmbr cicir haaa .

ni gmbr ni time minggu orentasi , hari kedua kat sane . 16/11/2016

tak sanggup zati nak cerita sepanjang sebulan lebih kat sane . nak tau pm zati sendiri yee . 
hahahahaha . ni saje nak isi blog ni . 

btw ... 

maisarah nakkk flyy p morocco dahhhhhhhhhh 

moga kite berjodoh suatu hari nanti yee morocco ^^

ameen yaAllah 

HEARTBROKEN πŸ’”πŸ’”πŸ’”

assalammualaikum . 

ohhhhh penattttnyeeeeeeeee πŸ˜©πŸ˜©

2 hari dekat pd . even takdelah byk sgt pon aktivitinye . tapi penat lah yg penting . 

emmm zati tak berminat lah nak ceghite keseronokan dkt sane . emm rse mcm pegi sne takde ape pon dah , even time pergi tu rse seronok nak mampusnye . gelak sane sini . bile ade satu kejadian ni , buat zati rse mcm alahai takde lah mood makcik dah . emmm . 

ni harini rse okay dah , cume rse mcm nak dingin spnjg mase .haha . nak ceghite ke ye ? emmm . main point nye tgn zati tersiku abah , lepas tu abah cubit cubit zati dgn buat muke marah . actually ni bukan yg first time pon . ade je sekali kene debik smpai rse nak tercabut jantung . tpi time kene debik tu boleh cover macho lagi , even mate dah berair . 

zati je yg suke jadi mangse tangan abah ni . dari dlu lagi . hemmm. sedih lah . malas nak kenang . tpi yg skrg zati tau lah , abah maybe tak sengaja , sbb tgn abah yg belah kanan tu tak kuat jadinye , die punye kekuatan tu transfer dkt tgn kiri , so bile tgn kiri tu melayang jee ,abah expect ia satu pukulan yg acah acah manje tu . tapi hakikatnye . SAKIT πŸ˜’😒😭😭😭😭 actually time abah cubit tuuu zati dah cover dah machonye , TAPI bile mama ckp " abg ni , anak tu tak sengaja je " pastu abah marah marah . alahai . rse hati tu mcm dikoyak seribu tau . masuk bilik , zati nangis nangis . lme jugak zati nangis . after ws aqis bru rse mcm okay ,tak boleh nangis . 

btw sebelum tu ade je ws someone , tapi entahlah . tetibe rse mcm die jadi yg tak memahami malam tu , sedih sgt . tpi nak buat mcm mne . biar je lah . pastu tgah nenangis tu , joe pulak ws πŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜Œ siap nak tnye pendapat pulak tuuuuuuuu . emmm terpakse lah zati on off nangis . time nak reply die berhenti nangis kjp ,sbb nak cari idea , actually takde lah crik idea , cume nak susun ayat tuu ,tknk kasi nmpk mcm tgh sedih . last tu die mcm dah nak melalut , terus zati kate zati tak sihat , pastu tak ws die dah . 

then dah lame sikit bru ws qis . ceghite dgn aqis . entahlah zati rse die jee yg faham zati wktu tu . mcm mne pulaklah die tak faham kan ? igt lagi wktu lari dri rumah skjp . pegi pudu dgn die . emmm . kngn yg sgt tak boleh dilupekan . emmmm . huhhh . 

btw mood zati mmg tunggang langgang sikit minggu ni . emmm . so tu lah bile org salah ckp sikit , terusik yg tak patut , zati kecik hati , merajuk dan lain lain . emmm .

sedih jiwe wei . emmm ehh ade satu kisah yg rse time bulan puasa lah kot ,tk igt . zati nak panggil abah makan , time zati nak bgnkan abah tuuu , abah ade ckp something tpi ... zati tak faham . pastu abah marah . abah tertinggi suara sikit jee , tpi rse mcm kene cucuk dgn berjuta juta pedang dkt hati ni tau . pastu zati keluar , ckp dgn bais ke mama entah , suruh tlg abah , dlm keadaan zati tgah merebeh time tuuu . emmm . pastu mama pon g lah uruskan abah , zati nangis kat bilik kjp . pastu takde lah nak kurung lelama derr , then zati keluar buat biase jee , tpi .. lme jugak zati merajuk time tu . alah paling lama pon 2 hari je πŸ™ŠπŸ™Š

em tapi inshaaAllah zati ni jenis cpt reda . tdi pon rse kesian pulak dgn abah sbb rse mcm tknk layan abah tpi dlm mase yg same risau abah nak turun tangge kat pd tu licin . so kne jugak abah berpaut dkt zati . dlm kete pon abah diam jeee . adik adik zati tak habis membahan zati 

"mlm tdi ade org tu nangisss mcm beruk "

haha . wateva . pastu dkt senawang mkn dkt steak house . dkt situ lah zati fully okay dgn abah , boleh gelak gelak semua . zati ni kalau dah smpai sawan badutnye , mmg takkan berhenti gelak . 
rse dekat steak house tu meriah dkt gelak zati je . hahahahaha . 

then kat situ bru lah nmpk abah senyum . serba salah jiwe makcik niii . 
heeeeeee . 

btw ade something happen tau dkt steak house tu . tpi malasnye nak cerite skrg ni . zati penat . heee . 

eh pengajaran . 

"jgn jadi anak tak gune macam zati "

n ade satu quote yg zati dpt buat dri kisah ini yeee 

"letaklah setinggi mane pon ego yang kau mahu , nanti kite tgk setakat mane kau mampu "

ade kene mengene tak ? yg ego tu zati lah , πŸ˜›πŸ˜›




CEGHITE campurss aduksss

assalammualaikum dan selamat malam teman teman . 
sementara ada mase ni . zati ceghite lah ape yg sempat yeee *acah sibuk πŸ™„πŸ™„πŸ™„
ngeh ngeh . btw memang sibuk okay . 

tapi ... senanyeee .. takdelah sibuk mne . 
cumeeeeeee sayaaaaa penatttttt jeeeeeeeeeeee . huhu . 

emmmm smlm je kot busy . busy shopping . ngeh ngeh πŸ‘œπŸ‘—πŸ‘•πŸ‘šπŸ‘ πŸ’„πŸ‘™πŸŽ’πŸ‘“ semua sebab nak masuk kuis je . yelahhh emm emmmm . dlu sekolah depan sekolah jeee . kalau takde brg  or brg tertinggal boleh patah balik . niiiiiiii dah takde depan rumah dahhhh πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­ emmm guanee niiii . tapi mama katee maybe dlm seminggu due minggu mama ade kat sne jugak . tido rumah kat kajang . haaa nmpk tak mama taknk lepaskan zatiiii .... emmmmm i think mesti ade drama air mate time nak hntr zati nnti .

especially abah lahhh . alahh zati tak boleh lahhh centu nnti . nnti mesti nk rse meraung same . 
btw . sbpi yang depan rumah tu ponnnnnnnn zati HOMESICK tauuuuuuuuu πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­ dah FORM 3 baru zati tak merengek nak pindah . HUHU . satu penyeksaaan tauuu . tiap tiap hari mama tipu zati . mama kateee ." yeee nanti mama urus borang pindah " smpai kesudah . dah form 5 . dah dpt sijil berhenti sekolah dah, bru ler pindah sekolah , duk rumah . πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

zati pon dgn lurusnye percaya jeee lerrr ckp mama tuuu πŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜Œ tak sangke ditipu hidup hidup πŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜Œ rse time form 1 , time hari first tu okayy lagi . ehhhh takkk okayyyyy . waktu tuuu zati nak tukar baju dri baju uniform sekolah ke t-shirt putih dgn seluar track .waktu nk tukar dlm tandas tuuu ,  ZATI MENANGIS DALAM TANDASSS tuu WEIIII !!!!!!! hahahahahahahahahaha πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ wei rse nak gelak guling guling sekarang . baru bpe minit mama dgn abah balikkkk . dah nangissss . hahahahah


pastuuu orentasi mcm biase , rsenye malam tu jugak zati nangis , ke esoknye . entahlah . yg pasti zati nangisss . HAHAHA . KAK HANIS yg pujukkkkkkkk . hahaha 

kak hanis : "zati., awak okay takkkk " 
zati : tersedu sedu sedu dan sedu 
kak hanis : " awak homesick ehhh ? "
zati : tersedu sedu sedu sedu dan sedu 
kak hanis : " awak tak call mak awak kee ? " 
zati : geleng sambil tersedu sedu sedu dan sedu 
kak hanis : " takpe takpe awak tidooo lah yee , nnti okay lah ni "
*dgn suara lembut kak hanis 

makanye zati ponn tertido dalam sedu sedu sedu . ahahahaπŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

wei tak mustahil akan berulang kembali bnde niiiiiii . aduhaiiiii ... πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­ tak tau lah siapa akan jadi mangse yg kene pujuk zati nnti , tpi rsenye dah besar ni pujuk diri sendiri je lerrr . huhu πŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜Œ

eh terflashback pulak . hahaha . byk jee kisah pahit masam manis hidup zati kat asrama ni , ade mase zati ceghite lah yeeee . paling eksaited nak ceghite pasal CRUSH . hahahhaha . nantikan . 

smlm bersamaan 27/10 (khamis) heee . 

abah ade appointment dgn dr .  selalu mama okay je pegi dgn abah sorg . sbb atleast kene ade sorg kat umah nak masak utk kekanak ribena . tpi smlm mama kate nak zati teman sekali tu boleh pi beli brg nak pi kuis lagi . zati bukan jenis yg suke beli sikit sikit ni . MAMA yang membuatkan zati jadi gitu . leceh tau beli asing asing ni . 

ritu an time kat parkson ade lah zati berkenan dgn satu cadar ni . tpi even sale pon still mahai lagi 😌😌😌😌😌. pi jusco smlm bru lah jumpe yg berkenan di hati . hehehe . zati nak cadar yg plain jee . pastu mama dah mule bebel dah "kau tu perempuan kang bocor kang susah " zati ckp ape tau ? "alah bukannye ade laki pon dlm bilik akk tuu " hahahahahha terus mama kate amik je lah haih . tpi ade lah due cadar lagi yg pilihan hati mama , sje nak sedapkan hati mama . hehe . kot mama bce blog zati ni maun kene ketuk dgn senduk nnti ni πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ hehe  πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜

haa suke lah melalut zati ni , hehe . maafkan zati , jumpe dr abah dkt kpj seremban . emmmm mama puas lah bekejar nak dtg situ . sbb igtkan org ramai lerr sgt . hekkk rupenye tak ramai pon abah dapat turn yg ke 4 , pastu pegi sarapan dkt kedai jualan dlm kpj tuu , makan nasi lemak dgn ayam guring . 

haa pastuuu annnnn . time tuuu mama naik tangge sbb nak jumpe dr dekat tingkat 1 je . pastu zati naik lift . tolak abah pakai wheelchair hospital . tak biase betul zati . berat pon satu hal . haih . pastu bayangkan lah time nak keluar dri lift tu . wheelchair tu tersangkut pulak kat lift tu , nak meraung zati weiiiiiii . pastu ade makcik pakai tongkat tu kate , "meh meh acik tolong tarik kan " acik tuu tarik kuat kuat , emmmmm legaaaa dpt lepas . pastu dah ckp terima kasih semua , abah gelakkan zati . eiii . saba je lah . zati mmg cepat gelabah . cube lah gertak sikit . tgk lah muke zati peluh tahap cane nnti πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

alkisah abah duduk kat hujung tuuu sebab abah sejuk , dan mama lupe nak bawak selimut . huhu 
so abah mintak zati tolong tolak g hujung tu , 
pastu zati bukak lah laluan kat tangge tuu , tuu yg pintu belah kiri tu . 
zati tnye . 
"abah dalam ni lagi best mcm sauna dah akk rse "
abah gelak kemain . rse bahagia jeee bile abah senyum n gelak gitu 
rse hilang masalah dunia . eceh . ehehe 
tapi hakikatnye begitu lah . 

lepas tuu yg lawaknye , time zati tgah leka borak dgn mama, sbelah mama selang due tempat duduk ade sorg auntie πŸ‘©πŸ½
abah nak pegi kat kiteorg , zati pon tak perasan , abah ngesot sendiri πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
ei kalau zati nmpk mmg zati rakam . hahahahahahahaha . pastu zati nak terjerit dah wktu tu tgk abah dah kat tgah , auntie tu pon gelak same . hahahahaahahah 
aduhaiiiii , cepat cpat zati bgn . tolak abah . hahaah abah bosan lerr tuuu . pastuuuu turn abah dah smpai . 

pinn pinn ponnnn . terlanggar pintu bilik dr pulak . hahaha zati rse zati ialah pemandu yg mabuk lah semalam πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

pastu dr kate .SEMUA OKAYYYY !! . Alhamdulillah , cume tu lah abah kene byk gerak , taleh malas malas. ei lega lah hati makcik nak pi smbung blaja nii . atleast abah okay sikit niiii . heeeeee😁😁😁😁

pastu pegi jusco seremban . beli brg semua . pastu balikkkkkk . omnomnom . 


theee endddd .. eh 

.
.
.
belumm lahhh , nak smbung lagi boleh ? spe lah rajin membacenye nii haih . 
zati tulis utk diri zati sendiri senanye . hehe . kalau korg bce tu kire bonus lah tu . heeeeee😁😁

harini pulak zati nyibuk kemas brg nak masuk luggage . heeee . 
nak tgk ? 

nah 

before . 


after . 

hahahah mesti mcm tak percaye mcm mne zati sumbat semuanye kan ? hahahahahahahahah 
yeyay anda tertipu . heheheh . 

bawah towel tuuuu baru ade 6 shawl , 5 t-shirt , 2 seluar tido , 1 seluar slack dan 1 seluar track . soooooooo , byk lagi tak masukkan . tu 3 cadar tuu haaaa . huhu . rse nak kene bukak tknk lah bawak centu mengambil ruang betul . 

pastu brg mandian semua takde lagi . 
adik adik dah cukup tpi nak sumbat dlm beg lain . hahahaha 
πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

rsenye ade yg tukar luggage tak lame lagi ni . heeeee . kalau boleh nak mampatkan semua dlm satu beg . huuuuuu . 

atleast pon ade 2 jee . tpi mcm tak mungkin jeee . huhu .takpe takpe . will try my best . 
even lagi due minggu lagi , zati mmg nak kemas cepat , tknk ade pape yg tinggal . rumah jauh . 
emmmm . time ni lah rse nak kawen cepat . hahahahahaha . 
nk suruh suami lawat tiap tiap hari . 


setakat niii adee niii jee dlu . lepas ni bertambah lah tu kot . haih . luggage tu byk je lagi boleh sumbat .tapi rse tak luggage tu kecik ? emmmm . huhu 
takpe lambat lagi . heeee . 

 eh eh btw . zati dah dpt niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii . 

 yeyayyyyyyyyyyyyy πŸš—πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨


doakan zati dpt sumbat barang ni dgn kemas yeeee . heeeeee . zati kalau dah geram bukan setakat sumbat , zati koyak koyakkan baju sekali nnti . hahahaha . bru muat . hehe



last last last 

ohhh somelnyeee zati πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
sile muntah berbaldi baldi . hahahahaahhaahahahha 





favourite CHANNEL πŸ“ΉπŸ“ΉπŸ“Ή

assalammualaikum 
dan selamat malammmmmm πŸŒΈπŸŒΈπŸŒΈ

harini zati nak cerite pasal fav channel zati . ngeh ngeh . rse dri ritu nak ceghite . tapi asyik lupe je . hhahaha . yelah yelah ni nak ceghite lah niiiiiii . jgn lah marah , heheh πŸ˜πŸ˜πŸ˜πŸ˜

zati tak igt lah guane zati boleh terjebak dgn channel ni . time tu scroll scroll youtube sekali ternampak ade budak comel . click pastu terus melekat smpai ke harini . hahahah πŸ˜‚πŸ˜‚

channel ni mmg daily vlog . so setiap hari zati layan . erk . smpai hafal salasilah keluarga diorg . haha πŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™Š

diorg record aktiviti harian diorg . btw zati bukan setakat tengok nak suke suke je okay . byk bende boleh belajar dri video diorg . especially , CARA NAK JAGE ANAK ANAK . hahahaha πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

jeng jeng jeng . channel siapakah yg menjadi pujaan hati zati ? hehe . 



nanti free free bawak lah pi jenguk channel nii yeee . tak rugi pon . hahaha 

yelah dpt tgk 3 org budak cute gurau senda . menangis . dan macam macam lagi . 

family diorg ade rules tertentu . contohnye . 

1. dont yelling 
2.be patient 

pastu diorg mmg amalkan pemakanan yg sihat . hahaha πŸπŸŽπŸ“πŸ…πŸ‰ . kekadang je mak ayah die kasi die makan GUMMIES , ICE CREAM , dan bnde bnde yg manis . smpai anak anak die pon kalau pegi shopping mall , ayah die nak beli gule gule , anak die sendiri tegur , " daddyy !!! too much sugarr . NO !! " hahahahahahah . serious comel giler , 

btw family ni ade 3 org anak perempuan . sorg 3 tahun . n yg twin tu 2 tahun . julianna . miya n keira . 

nah cube tgk video yg ni . mesti korg rse annoying giler dgn miya tu . 



haaa ! annoying tak ? hahaha . byk lagi video dorg . crik lah sendiri okay .
ehehehehehhehehe

oh haaa ! diorg ade trademark jugak . 

1. ALL DONEEEE !πŸ‘ŒπŸ»πŸ‘ŒπŸ»πŸ‘ŒπŸ»
2. THUMBS UPPP !πŸ‘πŸ»πŸ‘πŸ»




πŸ‘¨‍πŸ‘©‍πŸ‘§πŸ‘¨‍πŸ‘©‍πŸ‘§‍πŸ‘§

EXHAUSTED DAYS 😩😩

assalammualaikum πŸ˜ŠπŸ˜ŠπŸ˜˜
selamat malam semuaaaaaaaaaaa🌸🌸🌸

setelah dua hari , zati kembali . 
2 hari berada di bandar metropolitan . yg sibuk . yg ramai org . yg byk tempat shopping . yg byk fast food . yg banyak baju . yg banyak tudung πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±

sebab pertama zati berada di sana . ade kenduri kahwin staff abah . KAK MAZWIN . centu kot name die . hahaha . kire rapat jugak kot dgn abah kot πŸ™„πŸ™„ suami die staf abah jugak . tak igt nme die . MASNAWI kot , kot lah yeee . zati dtg kenduri kawen , dtg mkn jeeeee . πŸ˜œπŸ˜œπŸ˜œπŸ˜œ hahahha . 
kenduri die dekat kepong . nah ade terselit satu gmbr . 


cantik pulak warne kuning ni kan ? πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±

hehe . sebelum pi kenduri kawen ni . g jemput bais kat bangi dlu .


dah jemput die baru g kepong , kenduri kawen tuuu , sbb mama tak berani nak drive area keyel . 
biasalah . perempuan πŸ’πŸ»πŸ’πŸ» lagi lagi tgah cuti ni , mesti banyak kereta . πŸš—πŸš—πŸš—

pastu vroom vroom pegi keyel . sebab ade lagi satu event . huhu 


pastu bais pon ape lagi . vroom vroom lerrr πŸš—πŸ’¨πŸ’¨πŸ’¨

makanye tibe lah destinasi yg dituju . 




PREIMERA HOTEL , KUALA LUMPUR .

hotel tu dekat sgt dgn PARKSON , SOGO , SEMUA HOUSE dan byk byk lagi . hahaha . hamek kau rambang mate nengok tudung , baju atas bawah depan belakang . HAHAHAH πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚tapi zati ni bukan jenis yg suke sgt beli belah . cepat penat satu hal , pastu dah banyak sgt jalan mule lah rse nk muntah , sakit kepala , sakit semuanye lah . tu tak minat sgt nak soping ni πŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜Œ selalu kalau pegi soping mesti zati tinggal dkt bilik , mama dgn wani je yg rajinnye . zati ni sensetip sikit , taleh nak panas panas sgt . hmmm . πŸ˜·πŸ˜·πŸ˜·

tapi yg kalini sbb zati pikir zati nak kene beli brg nak bawak pi kuis jee . tu yg terpakse jugak gagahkan kaki dan kepala . huhu . kalau boleh nak beli semua kat satu kedai tu je . tapi ape kan daye . biase lah mama , paham paham je lerr . mesti mama katee "takpe kite tgk kedai lain pulak " ahahahahahhaa . aduhai . smpai kesudah nak tgk kedai yg lainnye . 

pastu ptg tu dah sakan zati , mama , bais dgn ijoi berjalan , wani jge abah dkt hotel . gilir gilir , zati dah janji dgn die malamnye zati bawak die pulak . balik balik dah nak maghrib , pastu mandi , solat semua . baru nak baring wani dah ajak pi jalan lagi . mak aih . mane lah tak tercabut kaki zati ni haa . 
tpi yg malam tu zati igtkan nak g beli cadar dgn beg . tpi apekan daye . kamdar dah tutup . zati nak beli satu beg kat situ , murah dan zati suke . emm so melayan wani dgn ijoi je lah . 

wani beli baju , ijoi leka beli makanan die . hahahaha . pastu an ade beli laksa kat satu kedai ni . emm tak sedap . pahit . hahahahahahah . loye zati makan πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

pastu balik . ws kjp . pastu tetido kjp .pastu dgr bunyi ting tong ting tong . hahahaha . eh lupe . mama , bais dgn abah pegi dinner . haa next eventnye majlis silat cekak hanafi . hehehe . 


mama makan sesedap kiteorg 3 beradik makan laksa pahit je . huhu . 

pastu bukak pintu . then zati bedebuk balik atas katil . penat nak mamposnye . hahahahaha . 
esoknye nak balik dahhhhhhhh . 

hntr leee bais balik pi bangi . 
pastu singgah haslinda sim dekat seremban . 


favourite zati since tahun lepas . hehe . dgn shark fin soup . 
dapp ngattttt πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹

yeayyy pak aji dah smpai rumahhhh . dgn songkok senget . hahahaha 
TUN ABDUL ROSLAN . 


THE ENDDDDDDD
badan macam mak org betul . haahahhaahahahah . 

A BORING DAY with my bunnies 😌

assalammualaikum ⛅

moga hari ini hari yang baik utk semua org πŸ˜˜πŸ˜˜

zati BUAT APE HARINI ? πŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜Œ

pagi , bgn mcm biase , then pakai tudung keluar , pegi tgk webit webit πŸ°πŸ°πŸ°πŸ° kasi diorg makan , kasi vitamin , kasi minum macam biase . pastu usap usap diorg sikit , main main dgn diorg skjp then amik snow letak dekat rumput n matahari nak kasi die tatap oreo puas puas . haha 

haa btw . MISTERI SELESAI !πŸ‘»πŸ‘» haha . wktu malam tu zati tak perasan sebenarnye dkt pintu dpn sangkar tu , besi die dah bengkok . snow sgt kuat , yaa ampun , lupe nak snap , keadaan besi bahagian belah kanan sangkar tu . bengkok bengkok dah semuanye . ei mmg nak bertukar jadi zomba si snow ni . zati risau ni , 2 hari nak tinggalkan die ni . πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­ kang die meroyan sensorg , tade spe layan . 

emmm haih . tgk lah muke sayu die ni kene duduk sensorg . 


kesiannn πŸ˜…πŸ˜…

bekas tunggang terbalik tu jgn risau , die bukan mengamuk , die just nak main jeee , die mmg gitu , hahahaha . kalau die cabut bulu tu bru dikire mengamuk . πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ haa korang perasan tak besi tu bengkok bengkok πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ pastu die goma lah melekap dkt besi tu , riang lak deh . hahaha . knp takd mknn ? die dah terabur kan . tu zati bru nak isikan balik tuu . saba jee lahh . 

harini menghadap diorg je lerrr . tahap bosan zati tahap gini dah 


πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚
btw si cekelat ni smpai skrg tade nme lagi πŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™Š
panggil cekelat je lah , comel je kan ? 

bile die baring gini tande die dah kenyang dan nak sleep πŸ˜΄πŸ˜΄πŸ˜΄πŸ’€ n muke taknk pandang camera , sbb die dah bosan jadi model tak berbayar πŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™Š ei zati byr ape , tu mknn die tuuu 😜😜😜

mne lily ? hahahahahaha πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


"saye tgah tido ni haaa , jgn kacau boleh takkk ?" 
πŸ˜΄πŸ˜΄πŸ˜΄πŸ˜΄πŸ˜΄πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€πŸ’€

lelap dah die ni . tade spe nak jadi suami die . tu die nak lena tuu . hahaha . oreo ? die tgah layan perasaan , smbil makan πŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™Š

lepastu , dah selesai dgn mereka , zati masuk rumah .nak sarapan . hehehe . mama masak nasi goreng sardin . pastu mama kate "ade ayam dlm peti ais tu , nak goreng , p lah goreng " dah siap goreng semua , makan sekali dgn abah . borak borak dgn mama , then ,masuk bilik , busy kan diri jap . pastu tetibe rse nak tukar header blog . hehehe . korang suke tak tu ? nmpk zati cam budak kecik sgt ke tu ? πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ‘§πŸ»πŸ‘§πŸ»πŸ‘§πŸ»  emm dah lame tak buat header sendiri , heheh . πŸ˜œπŸ˜œ

tengahari mama masak siakap goreng dgn gulai ayam rini . zati cam pelik jugak mama goreng siakap centu je ke ? selalu mama buat berlada  , pastu zati pon masaklah smbal lada tuu , hehe πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹πŸ˜‹ dapp ngatttt . hehe . 

pastu sudah makan , solat semua . dri malam tadi ws kak hanis ku syg . tapi die tak reply . malam tdi semua org busy . πŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜Œ tinggal lah zati keseorgn tak dilayan sesiapa . πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­ dlm 7 lebih pagi tdi kak hanis reply ws kate line die tak elok . hahaha . 

pastu zati reply balik wktu tghari tdi . borak borak dgn kak hanis kjp . 

haha siapa kak hanis ? emm kakak angkat zati since 2011 till now . dlu kat sekolah tak rapat sgt rsenye tpi rapat sbb selalu jumpe , satu dorm . kak hanis ni kat sekolah garang wei . MPP pulak tu , zati ni pulak jenis kepala batu πŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™Š byk buat masalah . hahhahaha . biaselah makcik tak matang sgt waktu tu nakk . heeee πŸ˜πŸ˜πŸ˜ kak hanis ni lah byk nasihat zati memacam . bile die dah keluar skolah , then melawat intej tu , mesti die bawak memacam utk zati . cekelat lah , rantai lah , sepit rambut lah , cekak lah, cincin lah , tudung lah . haih memacam lah . baik sgt kak hanis tu haih . tak dpt nk ceghite cemane . 

but obviously , die pemendam nak mampos . hahahahah . ade masalah bukan nak ceghite , bile org lain ade masalah kemain suruh ceghite πŸ˜œπŸ˜œπŸ˜œ



ni haa die . πŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆπŸ™ˆ

actually die baru balik dri nun jauh morocco sne . hehehe . lme jgk zati tak wassap die , sbb tknk ganggu die buat persiapan nak balik malaysia πŸ™ŠπŸ™ŠπŸ™Š

pastu dah habis wassap . 

zati keluar . menung di depan tv . ei serious lah . gurau gurau dgn wani . buat ejoi nangis . pastu pegi bilik mama , kacau mama , kacau abah . hahahahaha . pastu pegi dapo . buat ape yg patut . 


hahahahahaha . okay lah baiiiiiiiii . πŸ€—πŸ€—πŸ€—πŸ€—

misteriiiii πŸ‘»πŸ‘»

assalammualaikum πŸŒΈπŸŒΈ

eceh rajin pulak zati mengupdate 2 3 harini . emm actually ade cite zati update . takde cerita zati diam je lerrrrrrrr πŸ˜œπŸ˜œπŸ˜œ

ni zati nak nanye ni , korang kan bace blog zati , ade nmpk tak emoji bebanyak tuu ? kee zati syok sendiri je πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜± kee korg nmpk kotak bebanyak je ? hahaha πŸ˜…πŸ˜… kalau cntu lah kann , zati taknak lah letak emoji dah .org tak nmpk pon πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­ zati bersungguh sungguh letak emoji korg bce dgn takde perasaan pon . alahai sedihnye jiwe , kalau dpt tgk emoji tu die akan jadi gini 


andai kate korg nmpk emoji tu , let me know tau . hehe πŸ˜πŸ˜πŸ˜
(comment je)

emm actually tashaabar nak kongsi satu bnde ni haa . tapi sebelum tu nak ceghite ape jadi malam tadi πŸ˜…πŸ˜…πŸŒ™

gini ceghitenye . snow πŸ° kan zati letak dalam sangkar lain . pastu petang smlm zati basuh biyak πŸ’©πŸ° zati angkatlah sangkar tu pegi tmpt lain . n tinggalkan snow kat situ . terjadinye satu kejadian , mama nak amik barang dlm kete . sekali mama nmpk bnde tu putih pusing pusing kat laman rumah zati tu . menjerit jerit lah mama panggil zati . zati pon dgn pinggang yg cam nenek nii πŸ‘΅πŸ»πŸ‘΅πŸ» . terkedek kedek lah lari , tgk snow terlepas dri sngkr tu , terkejut zati nengoknye . 

dri smlm punye smlm asyik nak berkejar dgn hewan hewan je . aduhai . rse nak keje zoo lah . jge rimau 🐯🐯 pulak lepas ni . haha . pastu nak ngejarnye satu hal lagi . yaa ampun sakit pinggang zati , tu yg rse mengantuk awal sgt smlm . letih mengejar snow tu haa . actually kan webit ni same je mcm kite . diorg pon tau erti penat . , nnti lelama bile korg dekat dgn die , die dah tak gerak dah , n die tunduk its mean die dah penat lah tu . πŸ˜ŒπŸ˜ŒπŸ˜Œ so dpt lah masukkan die dlm sangkar balik , selepas setengah jam mengejar . 

kemusykilannye disini ialah , mcm mne snow boleh menyusup keluar dri sangkar besi tu . kalau die berjaya menghimpit badan die kat besi tu , mesti luke tau . masalahnye badan die okay . bulu pon tak tercabut , sbelum zati tingglkn die ptg tdi , zati dah pastikan pintu dpn die tu dah dilock dgn betul . dan mase zati tgk sangkar die tu . masih dilock rapi wei πŸ˜­πŸ˜­πŸ˜­ 

melainkan ade org yg bukak dan kasi snow keluar lps tu die kunci balik . atau snow ade nyusup memane . haih . pastu nak tingglkn die lagi skali rse berat hati makcik ni . pastu masuk rumah semua , zati dah rse cam alahai ape tak sedap badan ni . iman pulak nak tido dgn zati mlm tdi , pastu mintak susu semua lah , ibu die pulak lupe nak kasi sekali , kne lah keluar rumah pegi rumah ibu die dlu , mintak susu . pastu zati dah letih kan , zati pegi mandi . mama yg pesan , pastu pinggang pulak dah sakit sgt  πŸ˜”πŸ˜” rse nak menangis tapi sbb ade iman kat sebelah tak jadi lah nangis . baru pukul 10 lebih zati dah ajak iman tu tido . 

sbb zati tak larat sgt , dalam sebelas lebih πŸ•š zati dah ngantuk sgt . igtkan nak tggu abg jejai balik dri main bedbinton die tuu πŸΈ tpi tak boleh lah , rse penat sgt . so tido je lah . then terjaga pukul 3 pagi . check wassap kejap . 

pastu tetibe bunyiii "BUKKK !!!" πŸ˜±πŸ˜±πŸ˜± yaAllah iman jatuh katilllllll πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ aduhaiiii , rse nak gelak guling guling time tu , tpi sbb tgah mamai mamai siket an , so tade lah gelak sgt , zati senyum jeee . hahahahahahaa . aduhai . lwak betul zati rse . pastu zati tak tlg pon πŸ˜‚πŸ˜‚ haha , bukan kejam , tpi sebab die dah naik sendiri πŸ˜‚πŸ˜ pastu zati halang die pkai bantal , then zati kasi die tido menghadap zati , haa kau bile die da tido ngadap zati . kaki die bertepek kat muke zati πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚

melampau lampau budak ni . lasak betul mlm tdi . hahahahahaha . pastu , subuh tu wani ketuk bilik , sbb iman sekolah rini . hntr die balik . zati tak larat lagi nak bgun wktu tu . haha . tpi kne bgn jugak . 

pastu main fon smpai pkul 8 , then siap siap . 

zati kne pegi retest jpj dkt rompin tu haa πŸš—πŸ’¨πŸ’¨

pagi tu dah siap semua pegi jenguk snow yg buang tebiat malam tdi πŸ°πŸ°πŸ°πŸ° Alhamdulillah ade lagi die . lepastu kasi die makan vitamin semua . pastu siap bagi die makan semua . tak sempat lah nak bersihkan biyak die dlu , sbb zati dah cantik pagi tadi πŸ‘ΈπŸ» hehe . sbb nak keluar dah kan πŸ™ˆπŸ™Š

mesti tashabar nak tau kann zati lulus ke idok . haha . sabor dlu . 

mama yg hntar rini , n mama tggu je kat situ , dah smpai tu zati pegi daftar kt jpj dlu  . dpt no.8 . then pegawai tu suruh zati terus turun . smpai lah tibenye turn zati . 

pegawai tu suruh zati buat RSM . wei seminggu zati tingglkn bnde tu . hahaha . nasib baik igt . lpstu tak habis check lagi jpj tu kate . 

"dah masuk dik " 

zati pon okay je lah , pastu die suruh terus jalan . hahaa . jpj ni mcm nak cepat pulak risau zati . lepastu die boleh memain lagi πŸ˜«πŸ˜«πŸ˜« entah berapa byk lori die hon entah , masalahnye yg buat zati terkejut tu , tgah tgah zati drive tu . die tekan . umak ai . terkejut lah zati . pastu lelama tu , zati rse malas nak layan , sbb die asyik nak tekan hon je . hahaha . dan harini tak mati enjin . tak laju sgt . 



akhirnyeeeeeee πŸŽ‰πŸŽŠπŸŽ‰πŸŽŠ Alhamdulillah . 

rse nak menari nari depan jpj tu πŸ’ƒπŸΌπŸ’ƒπŸΌπŸ’ƒπŸΌπŸ‘― hahahaha . dri ritu lagi zati mmg kasi kitkat lps habis test . ritu pernah kasi jugak dkt jpj yg test zati tu . pastu die kate "a'ah lah awak lah yg kasi kitkat haritu "

hahahahaha πŸ˜‚πŸ˜‚dgn matlamat zati nak jpj tu chill je wktu test org , jgn stress stress , n harapnye zati dpt kasi mood gembira kat org lain . ade sebab zati buat centu . ade sekali tu time zati test sbulm ni ade jpj tu muke tegang nak mamposnye . seram zati nengok . 

tadi zati jumpe die , zati ckp dkt die " bang ,nah yee kitkat , ritu nak kasi abg takde pulak " pastu die kate lah "utk ape ni ?" dgn spek hitamnye tuu , akhirnye wei zati nmpk die senyum πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ pastu boleh pulak tnye "ni je ke dik ? " ekeleh zati nak beli senyuman die dgn kitkat je . hahahaha . tak main ah pakai duit . hehehehe . 

wei jeles cik abg makcik nnti . ngeh ngeh . takde lah . sebelum ni mmg dah ceghite kat abg jejai dlu pasal kitkat ni πŸ˜œπŸ˜œπŸ˜œπŸ˜œ

maka sekian terima kasih story harini . 

zati nak nyambung tido . wek wek . 

btw pageviews naik sebab ceghite A HARU BIRU DAY . hhahahahaha . kalau buat video lagi korg gelak nk mampus kot nengoknye πŸ˜‡πŸ˜œπŸ˜œπŸ˜œπŸ˜œπŸ˜œ


p/s : rindu lah πŸ˜Œ