result sem 4 πŸ’₯πŸ’₯πŸ’₯

Bismillahhirahmannirahim  
assalammualaikum 🌸🌸

so seperti yang telah dijanjikan harini nak cerita pasal result sem 4 , a little bit dissapointed but still Alhamdulillah Allah dah bagi banyak dah tu , maybe kena banyak muhasabah diri . 

nak cerita perjalanan waktu nak exam tu . setakat 3 sem berlalu zati tak pernah menangis lagi waktu nak exam , memang cube jadi cool je . tapi tu lah haritu tewas , tewas dengan segalanya . 

EVERYTHING . 

setiap satu benda semuanye messed up waktu tu . so nak kongsi dulu exam slip haritu . 

start exam 25 SEPTEMBER 2018 
dengan paper family law , sepanjang study week memang ter'over' sangat fokus dekat family law , time tu memang tak fikir dengan subjek yang berderet-deret untuk minggu yang paling last . 

disebabkan family law banyak cases yg perlu dihafal . zati buat semua list , setiap satu tajuk 2/3 kes zati hafal untuk menjadikan zati lebih faham tajuk tu and untuk back up andai soalan banyak markah so zati boleh fill up dengan cases yang zati dah hafal . 

after paper family law . rasa beban dah hilang sekejap . but really SEKEJAP sangat rasa beban tu hilang 😌😌. so keluar paper family law memang boleh senyum seikhlas hati πŸ˜†πŸ˜†. 

zati jawab 2 jam nthen check dan terus keluar dewan . bukan nak poyo okay , but dewan sejuk sangat , dan zati dah kena resdung rosak mood wei . so demi tknk ganggu orang lain jawab exam , kena keluar as soon as possible . 

next 28 SEPTEMBER 2018 , paper hadith ahkam . 
paper ni more to menghafal jugak . disebabkan dah training menghafal cases waktu family law , so it's litte bit easy lah untuk paper ni πŸ˜™πŸ˜™. just kena menghafal je . 
so zati tak pressure sangat . πŸ˜πŸ˜€

btw sebelum paper tu sempat tengok drama korea lagi . HAHAHAHA . kbye . tolong lah jangan follow perangai tu . ☝☝ . 

so , after that mula lah hidup yang tunggang langgang nur izzati , 
paper fiqh jenayah (1 OCTOBER 2018) 

time ni tak over sangat pressure sebab still kena guna kepakaran menghafal . hafal dari kulit buku depan hingga kulit buku yang belakang . 

but still alhamdulillah keluar dewan dengan muka senyum dan puas sebab dapat jawab semua . and tak silap paper ni A+ haa punye lah memang study sungguh sungguh waktu tu . HAHAHA . 

next papernye , time ni dah start pressure , sebab gap dengan paper fiqh jenayah tu dekat sangat , ade mase nk study waktu malam tu je . sebelum paper tu memang zati dah study , cume waktu tu zati sort out ape yang tak perlu dibaca . πŸ˜₯πŸ˜₯

actually sebelum ni tak pernah okay zati sort out ape yang tak perlu dibaca , nak dijadikan cerita , malam study untuk paper contract law tu yg papernye pukul 9 pagi , dan bertarikh 2 OCTOBER 2018 , zati sangat mengantuk 😭😭😭

zati tak dapat tido malam tu , even dah habis baca and dah hafal kes kes . but still hati tak tenang . 
tapi ...... punye pressure pun zati sempat lagi update blog malam tu . ade tak silap zati kate hidup zati macam lifeless giler . rasa tak berguna 😭😭. HAHAHAHA . 

menangis sekejap malam tu πŸ˜”πŸ˜”. paginya tu  pergi dewan exam dengan langkah yang berat dan tawakal . time tu memang banyak mintak doa dari orang lain , mintak roomate tolong doakan , mama n abah , abg syed . time ni memang abg syed jadi penguat semangat sungguh . punye lah die percaya zati ni mesti boleh buat . πŸ˜”πŸ˜”

time dah masuk dewan tu , memang tawakal habis , bukak paper . 20 minit zati tengok soalan without doing anything . terkesima sekejap . 😳😳

nak nangis tapi macam takde gune . so zati jawab dengan penuh tenang , fikir logik masukkan fakta sikit , letak kes . nthen tawakal sehabisnya . so fyi jarang budak law tulis jawapan sekerat dan pendek ni . so zati memang membebel entah pape dalam tu . 

dan zati jawab dengan keadaan mengantuk waktu tu . 
after 2 jam lebih zati keluar . balik bilik . zati tido memang tak sedar diri . 

malam tu baru start study untuk nizam al qada' , paper 4 OCTOBER 2018 . 

emmmmmmmmmmmmmmmmmmm ..... 

nak tunjuk gambar kitab tu dekat korang but .... malas nak ambil gambar . korang kene tengok betapa tebalnya kitab tu untuk dihafal . emm time tu memang dah down . again keje zati sort out benda yang penting dan zati fahamkan yang lain selebihnya . 

malam tu fokus nak khatamkan je . esok tu start menghafal semua . SETIAP PERKATAAN . 
time ni lah , zati menangis waktu tengah study . kalau contract law lepas dah habis study . ni waktu study zati nangis teruk giler sampai terpaksa stop study sekejap 😭😭 why ? susah sangat ke paper ni ? YES PAPER NI SUSAH . DAN I NEED TO FOCUS MORE untuk score A . 

unfortunately , zati ada roomate yang sangat baik hati , yang pepagi dah memekak . dan memekak dan memekak dan memekak . zati dah bangun awal sangat dah pagi tu . nak dijadikan cerita die pon bangun awal . die dgr video kuat sangat wei . serious KUAT . korang akan rasa annoyed giler minah ni . 😑😑😑😑😫

so disebabkan itulah zati menangis , basah buku zati , pastu amik buku terus keluar bilik , nak study kat tangga tapi waktu tu hujan , so study kat meja depan ruang tamu tu pon tak selesa sebab orang lalu lalang . 

last choice tutup buku , mandi . nangis puas puas . bagi semangat kat diri sendiri . call mama semua . pastu rasa macam dah tenang sikit , baru bukak buku balik . time tu tekad dalam hati " kau nak score , kau kena abaikan orang sekeliling " 

YES I DID IT . time tu pon abg syed pon i tak layan tau . HAHAHA . 
sebab memang nak score . nanti tengok lah result zati dapat score ke tak eh . πŸ˜‡πŸ˜‡

last paper 5 OCTOBER 2018 . 

nothing went wrong sebab Alhamdulillah semua smooth je waktu paper ni . habis paper terus angkut barang masuk kereta abg syed , sbb die tolong jemput . angkut semua barang yang macam nak angkut satu rumah tu . 

 maka berakhirlah semester 4 yang penuh dugaan dari roomate sendiri . yang suka memasak dalam bilik dan memekak dan takde common sense . 

Alhamdulillah i can manage it with a little bit tears only . HEHE . πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€πŸ˜€

so here result untuk sem 4 . 

*bunyi drum *


TAHNIAH NUR IZZATI , YOU DID IT AGAIN . 

as expected , subject yg rasa lifeless tu dapat A- . lenkali kena elakkan perasaan gitu . HAHAHAHA . so 3.96 . innshaAllah result ni lah yang akan digunakan untuk mohon upu innshaAllah . 

terima kasih uolss sudi baca blog ni . kbye . 

27 OCTOBER 2018 

family day r&z πŸ’ž

assalammualaikum πŸ’ŸπŸ’Ÿ

26 OCTOBER 2018 , mama ajak pegi cherating satu family , ingatkan tak dapat kumpul sebab zudin dengan kak atiah keje , but then tetibe diorang kata nak pegi jugak , dapatlah kumpul satu family , tipulah kalau tak happy . hehe .

jap belanje satu gambar dulu .


okay ketara sangat ke kegemukan sis . HAHAHA . dah diam semua .

so cukuplah kami bersepuluh per sepuluh . happy tu memang tak terkata lah . seronok yakmat dapat kumpul reramai . dengan baby adam yang comel .

actually waktu mandi kolam kiteorg main satu game yang kne duduk atas tengkuk tu pastu lawan siapa yang cepat jatuh kire kalah .

zati duk angkat wani , nak patah tengkuk den . HAHAHAHA . nasib tak lemas je waktu die jatuh tu . haih . saba je lah .

tapi orang lain yg tengok kiteorang pon gelak gelak πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚ mesti diorg macam apehal lah perempuan ni . sorry lah gelak iolss tak boleh kawal .

tahun depan kalau panjang umur , family makin bertambah lagi . innshaAllah , doakan k uolls .

malas nak cerita panjang , zati terus letak gambar ootd je boleh tak , nak letak dekat insta , tapi macam semak sangat nanti . so i letak sini buat tatapan uolls .



ni acah candid dekat dalam kolam dengan scenery langit yang cantik .


okay ni lagi acah candid . HAHAHAHAH . dah lah korang tengok je lah toksah nak menyampah sangat . kasi chance lah izati nak posing maut sikit . HAHAHAH .


STILL HERE WAITING FOR YOU ABANG SYED πŸ’žπŸ’ž

sebab abg syed takde insta , ritu kite screenshot gmbr yg paling latest dekat insta tu kasi kat die , and die balas " i will be there " ohemji . ku cepuk jugak kang suwit suwit gitu pulak . HAHAHA .


CHECKED OUT ✅✅✅
thank you untuk saat saat yang paling bermakna sepanjang percutian ni . ilove my family πŸ’—πŸ’—
kita mungkin pernah selisih faham , but yet kita masih sayang antara satu sama lain .



nak cerita pasal result , next post boleh tak ?
sebab result tu panjang sangat nak cerita .

so jumpa next post . bye uolls .

bukit taisho πŸŒ„

assalammualaikum . 

setelah beberapa hari . eh yeke ? haha . actually bukit taisho ni lama dah pergi tapi baru nak story harini . emmm . 

so dengar je lah nur izzati bebel please even takde siapa nak baca pon yet nak cerita jugak wekk wekk 😜😜😜

so........ 

actually takde lah teringin sangat nak naik . but ape salah cabar diri sendiri kan . sebab semua duk suruh nur izzati kurus sangat 😢😢 but but , tak disangka sangka sem lepas i telah berjaya turunkan 5 kg okay . uhukuhuk . HAHAHAHA . maybe bagi korang 5kg je pon ekeleh . but for me . emm okaylah daripada takde kan . korang tu ape tau . asyik mengutuk je . huh . menyampah . 




perjalanan pergi tu takde ape sangat nak rakam video semua tak dapat . sebab makcik hongeh sangat / HAHAHAHA . serious hongeh . naik pon dah 45 minit centu . tolong lah faham dengan keadaan nur izzati . HAHAHHAH . 

dah sampai atas tu , memang amik nafas lama giler . duduk dediam dulu . pandang sekeliling . betul lah kata orang "kejayaan ibarat puncak bukit, setelah berliku liku dugaan yang awak hadapi , bila awak sampai atas you won't regret it " so hardwork paid off lah kiranya . 

naik bukit ibarat hidup kita sendiri , you might stop because of tired , but still you will keep foward , it's better late than never . 

jalan kita mungkin tak sama . tapi kita tetap akan bertemu di puncak , tak kira lambat atau cepat , kita akan dapat merasa benda yang sama . 

but still . mungkin scenery kita tu takkan sama , you cepat so you dapat tengok matahari terbit , you lambat so you dapat tengok matahari dah tegak , but still kita dapat tengok matahari yang sama . 

takde ape yang nak dikejar dengan hidup didunia ini melainkan buat amal . we're supposed to buat benda baik , tapi kalau untuk kejayaan Allah akan bagi pada masa yang sesuai dan tepat . just wait for it . innshaAllah . 

so... habis tangkap gmbr n menghayati keindahan alam , kiteorang turun dengan lenggang kangkung . HAHAHAHAHA . 

dan zati hampir tergolek , sebab excited nak turun . HAHAHA . nasib pegang wani , kalau tak dah berguling dah kat situ . sodih . 


ni otw turun , sambil berposing . ngeh ngeh . 

jatuh cinta dengan langit dan laut πŸ’žπŸ’ž

thank you partner in crime . si wani sister ngesot . 


done . 

21 OCTOBER 2018 

....

Assalammualaikum πŸ’“πŸ’“

since beberapa hari ni memang tengah rajin . rajin menaip, rajin semua benda . so marilah kita berblog sehingga lebam lebam jari ini menaip . HAHAHAHA . 

so malam ni baru tahu abang jejai baca blog kita . so nak buat welcoming greet sikit lah . "WELCOME TO BLOG EJAA πŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’Ÿ ABANG JEJAI" HAHAHA . kbye . 

so nak membebel apa malam ni ? emmmmmmmmmmm . 
.
.
.
.
.
setengah jam kemudian 
.
.
.
alahhhh tadi macam ada idea sangat . okay nak cerita daily routine jelah . emm, memandangkan beberapa harini agak produktif and energetic sikit . Haha . 

so bangun pagi , buat keje , tengok movie , buat keje , mengadu dekat abg jejai dan tido 

BAPAK LAH BOSAN YAKMAT . hahahahahahhaah 

takdelah bosan sangat actually sebab tengah sibuk tolong abang jejai siapkan ebook die. beruntung dia dapat pekerja yang energetic macam zati ni . ngeh ngeh . 

tapi serious memang tengah siapkan ebook tu . i'm doing my best . hehe . 

pastu memang cuti ni untuk movie . yelah time dekat kuis bukan boleh tengok sangat . so time kat rumah lah kena layan . HEHE . πŸ’•πŸ’•πŸ’•

Ni baru pukul 11 malam pon dah ngantuk . ini maksudnya hari saya telah berlalu dengan baik . 

sekarang dah bulan 10 kan ? sebulan lebih je lagi family abg jejai nak datang rumah . berdebar weii . haih . k takpe tu je nak cerita . 

actually suke nak cerita dekat sini , sbb mmg tau takde orang nak baca pon . orang dah tak berkenan dah nak tau pasal kisah hidup seorang nur izzati . maklumlah makcik dah expired . HAHAHAH . KBYE . 

P/S: iloveyou πŸ’ŸπŸ’ŸπŸ’Ÿ

17 OCTOBER 2018


forgive yourself πŸ’•πŸ’•πŸ’•

assalammualaikum 🌸
so memandangkan tengah cuti sem dan mereput ni . 

haritu duk scroll instagram . sekali terjumpa satu video ni . bile tgk n dgr tu rasa masuk je dalam jiwa . zati tak dapat nak download video tu . so boleh search @slurpee_crank tak silap ,  tekan link ni .

ade dua video yang memang waktu tu bile dengar tu rasa macam kena perli dengan Allah . huhu . kadang-kadang tu pernah lah terfikir , "aku dah maafkan orang , but still , why aku rasa sakit hati lagi !" memang fed up dengan diri sendiri kekadang tu . die macam "sakit tuh disini πŸ’”πŸ’”" HAHA . 

tapi end up zati memang selalu akan ngadu dengan abg jejai , adore giler dengan cara dia handle masalah . kekadang tu dia ada masalah tapi buat macam takde masalah . actually dia ada jugak lah masa silam dengan someone ni . orang tu dah kahwin dah pon. but sepanjang perkenalan kiteorg yang selama lebih kurang 4 tahun ni , tak pernah dia bukak cerita tu sendiri . selalu dia akan cerita bila zati yang tanya πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘ yelah i insecure okay . HAHAHAHAH 

so pernah lah zati tanya "macam mana awak boleh lupakan orang yang awak pernah sayang selama 4 tahun macam tu je ? " 

dia gelak . pastu baru dia cakap " sebab saya tahu Allah akan bagi orang yang lagi baik dari dia " 
eh senang nye lahai die cakap gitu . pastu zati kate lah " awak ingat saya baik sangat ke ? " n sekali lagi dia balas " masa silam orang tu takkan menentukan siapa dia harini , dan Allah dah bagi awak dekat saya , maknanye awak lah yang terbaik " 😭😭😭😭

pastu zati cerita lah , zati ade tengok satu video ni pasal forgive yourself . zati tanye dia "so if saya still sakit hati dengan sesiapa , maksudnya saya tak maafkan diri saya sendiri ke ? " dia diam . but bile fikir balik soalan tu patutnye ditanya pada diri zati sendiri . how do the others know something yang tersimpan dalam hati ni kan? πŸ˜‡πŸ˜‡

so i think it's time to forgive myself . dear nur izzati , you're not a bad person , you just make a bad decision in the past .  

okay tu je nak cerita . so untuk sesiapa yang baca n still stalk blog ni . 
don't forget to forgive yourself . πŸ’—πŸ’—πŸ’—πŸ’—




p/s: abg jejai sibuk mandi manda dengan staff ofis . kbye . 

12 OCTOBER 2018 

🌸🌸

Bismillahhirrahamannirahim . 

assalammualaikum 🌸
supposedly ini waktu tido zati & esok ada exam which is subjek yang sgt banyak untuk menghafal . tapi alang alang dah habis menghafal dan tak ngantuk lagi . (actually dah tido pastu terjaga sebab ada orang gelak kuat tak ingat dunia 😣)

so pagi tadi mama datang ✨✨
jumpa anak dia yang manja ni . siap bawak terung sambal , ayam tempoyak dengan cendawan hitam . so yummmeh bebeh πŸ˜‹πŸ˜‹ 
minggu depan abg syed pulak datang sebab nak tolong angkat barang balik rumah ✨

so tadi keluar pegi tesco kejap . 
makan chicken grill yang masin . HAHAHAHHA . 
balik tu terus bukak buku . sebab ade 4 tajuk tak cover lagi . 
orang last minute memang macam ni . 

abg syed pulak kne pergi serdang . so pesan kat die je lah balik nanti call . waktu die call tu die tanye gini " nak bangun tak niii ?? kata nak study lagi ?? "

"haa nanti lah esok lah dah habis baca dah " 

ngoi ngoi . pastu terus letak telefon sebab ngantuk . tetibe rasa berpeluh peluh plus dgr org memekak . makanya saya cuba untuk tidur balik tapi tak dapat . tu yg still berjaga tu . tapi nk kene tido jugak ni . sebab esok paper kan . takut ngantuk je nanti . 

sekarang ni setiap kali borak dengan mama mesti ade selit satu dua tnya pasal majlis nanti . "macam mana abg syed kata ape ape tak " 

and kiteorang pon memang tiap tiap hari update pasal kelengkapan utk kahwin tu and after kahwin . πŸ˜‡πŸ˜‡ bercinta dengan orang dewasa kene jadi dewasa jugak tau ✨

so .. selama perkenalan hampir 4 tahun . abg syed tak pernah menengking or tinggi suara . pernag je kiteorg gaduh besar tahap paling besar tapi bukan sebab perempuan lain ke apee . cume ade lah sikit . waktu tu tak bertegur sapa sebulan okay πŸ‘‰πŸ»πŸ‘ˆπŸ» 
tapi memang takde dia nak marah ke apee . die cool je . HAHAHAHA . gaduh SEBULAN engko hadee ?? 🀣🀣🀣 tapi sebenarnye itu lah titik permulaan hubungan ni jadi serious πŸ’•✨

day by day dah banyak dah clue pasal "bakal suami " zati yang zati dah bukak . AHAHAHAHAHA . tapi still ade macam yang tertanya tanya lagi πŸ˜‡ gonna tell you someday . 

lots of love from zati roslan ✨

p/s : abg syed doesnt like stalk me . so memang semua dalam blog ni die tak pernah baca . so senang i nak kutuk dia . (iloveyou)*bisik kat telinga 🌹

malam yang menyebalkan 🀷🏻‍♀️🀷🏻‍♀️

assalammualaikum ✨

malam ni macam bosan sangat kan , so kite lah update blog ni πŸ˜› tolonglah jangan bosan baca bebelan nur izzati di sini . siapa pon kamu . dipersilakan membaca πŸ˜…πŸ˜‚

biasalah nak exam ni . macam macam perasaan datang . helpless . lifeless . rasa macam tengah depression pon ade πŸ’†πŸ»‍♀️ sakit otak makcik ni haaa . 

dah lah kite ni tengah macam macam perasaan datang . datang pulak langau langau dok menyemak dalam bilik . rasa sebal sungguh lah . hahahaha πŸ™„πŸ™„

btw , ptg tadi call abg jejai kite , 

"assalammualaikum , nak semangat please " 

"waalaikummussalam , haa nak belajar ambil wuduk dulu lepas tu baca doa pastu belajar elok elok " 

"alah itu bukan semangat 😭😭😭" 

"yee sabar saya tak habis cakap lagi , belajar elok elok eh , nak kahwin dah ni " 

πŸ€ͺ🀣πŸ€ͺ🀣πŸ€ͺ🀣 

am i too clingy ? πŸ€ͺ
kbai . 

so esok kite ade syafawi (hafazan quran ) 
alah yang macam tebuk tebuk ayat tu , so esok nak settle 2 surah . surah al insan n surah mursalat . doakan please . doakan tak sangkut sangkut 🀭 seminggu dok ngulang . tiap tiap malam mintak abg jejai tolong tebuk ayat . 

mmg dari sem 1 die lah jadi tukang tebuknye . kenapa lah die tak jadi lecturer zati je . kan senang . AHAHAHHHA dpt A+ terus . berani die tak bagi A , i suruh die tido luar nanti πŸ€ͺ k gurau je . alah jangan lah menyampah . kite gurau je πŸ˜› 

sambil sambil nak final exam , duk tengok jugak baju nak pakai untuk bulan 12 nnti . kata die nak beli yg sepasang je . pastu survey jugak baju nikah yg simple . n baju untuk majlis belah lelaki nanti . emmm banyak jugak benda nak kena settle habis belajar nanti . 

Moga Allah redha . moga Allah tetapkan hati kami berdua . innshaAllah nanti zati ajak semua eh eh 😘😘😘 

makin dekat dengan bulan 12 , makin rasa excited tapi at the same time rasa cuak pulak . Allah . betul kee nak kahwin ni 😌  betul ke secepat ni ? emmmm . 

tapi tu lah kalau orang tanye zati "dah ready ke ?" 
actually zati kelu lidah nak jawab . kang kate dah ready mcm overconfident pulak kan ? 
kata tak ready kang habis tu kenapa setuju je ? 

emmm so zati amik jalan tengah , zati kata 
" kalau esok zati kahwin pon zati rasa zati takkan ready kot , so kite follow the flow je lah , lain lain tu kasi Allah setlle " 

konsep tawakal kali ni memang tinggi sangat sangat . moga Allah redha hubungan zati dengan dia . tu nak cepat kahwin ni . penat lah bercinta macam ni πŸ˜‘πŸ˜‘πŸ˜‘ 

eh panjang pulak bebel . k bai nak tido . doakan zati tau tau 😭 moga ada jodoh kali ni . mengharap sangat . tapi kalau Allah bagi kekecewaan tu zati redha innshaAllah . sekurang kirangnya zati dah mencuba untuk jadi yang terbaik . 

sekian . goodnight ✨✨✨✨