11 JUNE 2019 (isnin)

assalammualaikum semua 💕💕
so harini kita nak cerita sikit lah pasal tarikh tersebut 💖

actually hari sabtu nak pegi rumah si zaim , sebab mama die ajak datang open house. tapi sebab sabtu tu dah nak keluar dengan rerakan , tu rancang nak pergi hari isnin pulak . makanya kerumah dia lah isnin tu 💟💟

bukan nak jumpe si zaim pon , nak jumpe mamanye nak hantar kad jemputan sebab dah promise nak kasi kad jemputan , 


so nak dijadikan cerita , sebelum keluar kereta dah warning mama jangan kata bukan bukan , sebab zati memang malas nak dengar cerita cerita lama ni , yg lepas biar lepas . 

dah ckp dgn mama jgn sebut pasal menantu tak jadi ke takde jodoh ke . 
so keluar tu disambut lah oleh mama zaim 💕 i love her kindness 💕💕 dari dulu sampai sekarang tak pernah berubah . masuk masuk tu mama dia cakap "lama dah kita tak jumpa kannnn " 

aah last jumpe waktu dekat mekah , tengah bersaie . wei i ingat lagi waktu tuuuu, mm waktu tu zati tercari cari jugak mama dia , bayangkan berjuta orang fon pulak taleh nak gune , so mmg terdetik dalam hati jee " bile lah boleh jumpe mama die ni " tup tup Allah bagi kat situ jugak :') 

pastu masuk rumah mama die ade masakkan mee goreng dgn kentang goreng , actually zati dah tak boleh nak makan pedas sgt , taktau kenapa . mungkin ikut bakal husband kot . huhu . tu tak boleh makan bertambah tuuu , sbb takut . hehehe tapi sedap jeee 😇😇

tuu mama die cerita lah pasal zaim sambung belajar dekat unisel , ooo i seee . hahaha . pastu cerita lah pkul 4 pagi die dah bangun nak gerak balik shah alam . wei i igt lagi zaim ni jenis cpt terjaga org call tengah malam cpt je die bangun ,dulu zati pernah nangis takut hantu , die call sebabb tknk i takut 😅😅 . pastu mama die pulak yang duk sebut pasal takde jodoh semua . i baru warning mama jgn ckp benda benda gitu 😂😂

pastu mama dia kate " tu lah im tu takde lah rase pape , kite ni yang sedih , kita pulak rasa nak nangis nanti " aah so sweet lah his mom 💕💕 

tu mama die kate lepas ni takde lah zati dtg rumah lagi kan , i diam je lah , tpi ye lah kot . byk hati nak jaga kan , takkan nk dtg rumah die waktu iolss dah bersuami kot 😅😅
dengan si zaim dah ade awek . kang terasa pulak awek die 😅😅 so kite jauhkan diri lah kot lagi baik 💕

so ending cerita ni , nak balik tu salam peluk cium mama zaim , mama die kate "emm takpelah menantu tak jadi" hahahaha . wei idk lah nk react mcm mne. nak gelak ke nak nangis i pon taktahu ... HAHAHAHAHA . 

last ayat mama dia " takpe Allah dah bagi yang terbaik kan , innshaAllah ada hikmah"😇😇

yee guys banyak sangat hikmah . certain time kann zati rasa yaAllah kenapa lah aku ade ex ni , tpi .. mungkin andai Allah tak dtgkn diaa zati takkan sayang abg syed mcm zati syg die sesangat harini :')
he is my everything 💕💕💕💕💕


dah tu jeee byebyeee . oh yaaa ada gambar kenangan . sbb tak boleh upload kat social media . so i put here sebagai kenangan 💓



sorry ah gemuk sikit . kbyeee . loveyouuuu alllssssss . 



No comments:

Post a Comment