susahnya nak jadi kebanggaan ibu ayah ni 😞

Assalannualaikun πŸ’Ÿ

salam cinta buat semua , selalu cerita happy je kan , harini nak cerita sedih sikit 

"SUSAHNYA NAK JADI KEBANGGAAN IBU AYAH "

zati anak ketiga dari lima orang adik beradik . anak perempuan yang sulung . ikutkan perangai zati dengan adik perempuan yang bawah zati memang macam langit dan bumi . hati die pon kental je , kena marah ke apa ke steady je . tapi kalau zati memang tak suka kena marah , tak suka kena tengking , semua tak suka . sebab .. hati tu halussss senipis kulit bawang . 
😌😌😌😌😌

so , tadi pegi kedai makan , takde lah nak bergurau sangat ke ape dengann mama sebab tau mama letih , dengan ade konflik sikit semua lah . so zati pon malas nak kacau mama . nak dijadikan cerita si wani takut kucing , sekali ade kucing dtg , zati nak sepak kucing tu sikit takut wani terkejut , sekali terlanggar sikit kaki wani , nasib tak terbalik meja makan tu . 

pastu mama marah giler , zati macam benda tu tak sengaja kot . tiap kali balik kena marah . marah marah marah . zati ni tak guna sangat ke ? 😭😭😭😭 pastu macam tahan lagi air mata . pastu tengah makan rangka ayam , semua orang duk tengok je mane lah zati tau kan , so zati makan je lah,
rangka ayam tu kat tengah bukan zati tarik ke depan zati pon , pastu mama tanye 
" budak tu makan sorang ke ? "

emmm , dari berselera nak makan terus tak selera , pastu mula lah air mata tu gatal nak turun dengan sedu sedannye . emmm , entahlah hati ni senang sgt kot terluka . 

dah lah tengahari tadi pon nangis . emmmm banyaknye air mata keluar harini . 
maybe sbb dah akhir bulan kot , hati tu senang terasa . 
emmm . πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”

pastu dah habis makan tu , memang zati tak cakap ape , kalau bercakap rasanya memang akan tambah nangis kot . nak balik tu teman abah jalan pastu si wani nmpk zati dah okay sikit , dia amik video . pastu gelak gelak . 

zati tanya abah "abah gelakkan akk jugak ke ?" pastu abah kata " takkk " 😞 tetibe rasa nak nangis balik waktu tu . 

rindunya nak berborak n bercerita dengan abah pasal cita-cita akak , akak tau abah tak pernah pon sakit macam sekarang , sedegil degil abah , akak tetap sayang abah sampai bila bila πŸ’ŸπŸ’Ÿ


conclusion harini , zati tau mama letih , tapi benda tu tak sengaja bukan nak bergurau pon waktu tu , sorry mama sebab akak tak pernah jadi anak yang terbaik untuk mama dan abah . 😭😭

mungkin selamanya kot takkan pernah jadi kebanggaan mama dan abah . 
result gempak macam mana pon , semua tu takkan memberikan apa apa makna pon . 

takpelah akak tetap janji akak akan belajar sampai habis n grad dengan pointer 3.95 . 



p/s : one day kaalau mama jumpe blog ni , ketahuilah akak tak pernah marah mama , but it hurts me bila mama marah akak depan orang . πŸ˜”πŸ˜”πŸ˜”

No comments:

Post a Comment